Hírek

Kubai-Magyar Üzleti Fórum

2017. november 17.

A MOM Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a kubai féllel.

Szijjártó Péter kubai látogatásával egy időben zajlott az I. Kubai-Magyar Üzleti Fórum, ahol a MOM Zrt. is képviseltette magát.
A magyar vállalatoknak a miniszter szerint időben kell megjelenniük a kubai piacon, hogy a megnyíló és modernizálódó gazdaságban jelentős piaci részesedésekre tegyenek szert. Öt olyan területet azonosítottak, ahol a kubai igények és a világszínvonalat képviselő magyar kapacitások, képességek egymásra találhatnak. Ezek közül a legfontosabb a vízipar, tekintettel arra, hogy a kubai gazdasági teljesítményt nagyban meghatározza a turizmus alakulása, amellyel a mostani infrastruktúra egyelőre kevésbé tud lépés tartani. Ez elmondható a vízrendszerekről, az ivóvíz és szennyvíz-rendszerek építéséről és kezeléséről is. A magyar vízipari tudásnak, technológiának, infrastruktúra-fejlesztésnek nagyon komoly kereslete van Kubában - mondta Szijjártó Péter.
A vízipar területén a MOM Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a kubai féllel, melyben dekralálták a célokat és a célokhoz vezető utat. Ennek az együttműködésnek lényeges elemei a tudástranszfer, a műszaki együttműködés, közös K+F+I és a szakemberképzés.